Pandekager - Flade Danskere

Opskrift med video - Pandekager er det mest simple brød der findes. Herhjemme kan vi godt lide dem lidt fancy med alt muligt i dejen, selvom mel og vand er det eneste der er absolut nødvendigt. Min egen opskrift er lidt en mellemvej. Disse pandekager er lige så gode med kødfyld som med sukker og syltetøj. Hovedret og dessert i samme portion.

Det vigtigste ved en pandekage er at den bliver stegt i smør. Det er det der giver den pandekage vi godt kan lide her hjemme. Næsten alt andet er underordnet.

Det er ikke nødvendigt at bruge mælk, det er ikke nødvendigt at komme sukker i dejen. Krydderier er også helt overflødigt. Faktisk så gør sukker mælk osv. at pandekagerne nemmere brænder på. Jeg har lidt æg i min opskrift, som gør at de bruner lidt nemmere, men uden at brænde på.

Ca. 8 pandekager.

Ingredienser

1/2 liter vand.

1/2 liter hvedemel. (måske lidt mindre)

1/2 tsk salt

2 æg

Smør til stegning. (Eller stegehemlighed shh!!)


Hvis dejen er for tyk, så hæld lidt mere vand i. Dejen bliver som regel også tykkere imens du steger pandekagerne. Så skal der også bare mere vand i. Jeg plejer at bruge den første pandekage som test-pandekage. Det tager også lige smagen fra torskerognen som panden sidst blev brugt til.

Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk til det er ensartet.

Smelt smøret på en mellemvarm pande.

Fylde dejen på panden med en stor suppeslev. Hellere en for stor end for lille slev. Prøv at finde en der lige kan være dej til én pandekage i. Det gør det nemmere at hælde op.

Bag pandekagerne til de er gyldne på hver side.

SMAGLI MØLTIDD! / ere ENSKILDE-DÆNSKA!

Kommentarer
Postat av: Shorty&Myzan [two in one]

söt blogg :) kram kram

2011-01-18 @ 22:54:25
URL: http://shortyochmyzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0